top of page

Blog  

Auton Edistyminen

Updated: Dec 19, 2020

Kausi 2021 on kauden 2020 jatkumoa. Viime kauden tiimi aloitti ensimmäisen nelivetoisen kilpa-automme rakentamisen. Suunnitteluvaiheen jälkeen auton valmistaminen jouduttiin kuitenkin keskeyttämään rajoitusten tultua voimaan maaliskuussa, mutta tällä kaudella auton rakentamista on voitu jatkaa noudattaen kaikkia annettuja COVID-19 –ohjeita.


Auton on suunniteltu olevan testivalmis aikaisin keväällä 2021. Valtaosa osa-alueista valmistaa ja kokoonpanee omia osiaan, kun taas toiset odottavat yhteistyökumppaneillamme valmistettavana ja viimeisteltävänä olevia osia. Nämä osat ovat sellaisia joiden valmistuksen tiimi on ajan tai tarvittavien työkalujen puuttumisen takia päättänyt ulkoistaa.


Sähkötiimi on saanut kasattua piirilevyt ja tällä hetkellä työn alla on niiden toiminnan varmistus sekä johdotus. Tärkeimpiin piirilevyihin kuuluu: TSAL, BSPD, LAPL, BMS, MCU, power nodet, analog nodet, LV DCDC ja telemetria. 600 voltin akuston työstö etenee hiljalleen ja se alkaa olla testausta vaille valmis.


Auton runkoa viimeistellään parhaillaan. Komposiittitiimi on viikkojen valmistusmenetelmien tutkimisen jälkeen päässyt viimeistelemään sivutörmäyssuojien muotteja. Sen lisäksi he ovat valmistaneet siipien päätylevyjen muotit alumiinista ja seuraavaksi vuorossa on niiden testaus. He ovat myös yhteistyössä aerodynamiikkatiimin kanssa valmistaneet siipiprofiilit.


Tärkein prioriteettimme auton valmistuksen rinnalla on tiimiläisten ja muiden ihmisten turvallisuuden varmistaminen. Tästä syystä tiimimme noudattaa kaikkia koulun, viranomaisten sekä tiimin johdon antamia suosituksia, ohjeita ja rajoituksia koskien pandemiatilannetta. Viime kädessä se on ainoa keino parantaa mahdollisuuttamme päästä osallistumaan ensi kesänä järjestettäviin kilpailuihin.
Comments


bottom of page